leie utleie leilighet spania el paraiso villajoyosa alicante costa blanca benidorm spania

Home

Villajoyosa

Leiligheten

Transport

Beliggenhet

Opplevelser

Kontakt
VILLAJOYOSA

leie leilighet costa blanca alicante

leie leilighet spania

leie leilighet villayojosa


OM VILLAJOYOSA

Med sine ca 20.000 innbyggere er Villajoyosa på Costa Blancas solkyst i Spania den historiske og administrative hovedstaden for Marina Baja området i Alicante provinsen. Byen ligger 32 km nord for Alicante og 10 km syd for Benidorm. Navnet Vila Joiosa dukket først opp på 13 hundretallet og betyr "gledens by" eller "smykkebyen".

villajoyosa leie leilighet alicante costa blanca spania

Byen har sine historiske røtter helt tilbake til bronsealderen og preges av både maurisk og romersk kultur. Villajoyosa er en av de få ekte spanske byene langs Costa Blancas kyst, og med sine fargerike husfasader skiller den seg ut i forhold til de andre byene og du vil aldri glemme den. Fargene på husene ble opprinnelig funnet på for at fiskerne skulle kunne se sitt hus langveisfra.

Gamlebyen er deklarert som et område av historisk og artistisk interesse, og høyden der gamlebyen har sitt sentrum var en bosetting etablert i begynnelsen av den Iberiske tidsepoke 600 år f.Kr. Hvis du vandrer rundt i gamlebyen vil du oppleve noe meget spesielt – de små, smale smugene uten trafikk, husene i utrolige farger, tårnet, de gamle bymurene og restene etter de romerske broene.

I september 2010 ble den nye parken i elveleiet som danner grense til Gamlebyen åpnet. Den er nydelig laget og har flere lekeparker for barna, stier for turgåere eller joggere og til og med treningsapparater for de voksne. Elven som renner i midten gir en frisk og beroligende effekt til de nydelige omgivelsene og steinarbeidene.

Villajoyosa bukter seg langs en sandstrand med palmetrær og ender i en fiskehavn. Stranden er hele 3 kilometer lang og har fått tildelt EUs blå flagg. Hvis du vil kan du leie en parasoll og en solstol eller du kan bare finne din egen plass for ditt badehåndkle. Det er normalt masse plass på stranden. Her er det ingen følelse av ”sild i tønne”.

Hvis du er den mer eventyrlige typen kan du besøke dykkerklubben litt lengre bort på stranden, du kan klatre i fjellene noen kilometer inn i landet, det finnes deilige sykkelstier mellom appelsinlundene eller du kan ganske enkelt vandre i de vakre fjellene. Spiller du golf finnes det flere flotte golfanlegg i nærheten.

Det er mengder med restauranter i området som kan tilby stort utvalg av fisk og sjømat. Du finner også flere små sjarmerende kafeer der du kan få noe å drikke eller spise til en fornuftig pris, samtidig som du nyter omgivelsene. De fleste restaurantene er deilig spanske.

Copyright © hornslien.com 2012